Minkälainen keittiön allas sopii sinun kotiisi?

Keittiön altaan valitseminen voi joskus olla haastavaa – markkinoilla on laaja kirjo erilaisia malleja ja materiaaleja. Keittiöallasta käytetään joka päivä ja sen tulisi kestää kaikki arjen tuomat haasteet monien vuosien ajan. Kestävyyteen ja korkeaan laatutasoon kannattaa panostaa. Usein allas sijoitetaan hyvin keskeiselle paikalle keittiössä. Hieno allas ihastuttaa usein vieraitakin, joten ethän tingi ulkonäöstäkään

Ensimmäiseksi kannattaa miettiä allasaukkojen tarvittava määrä ja koko. Monille riittää yksi allas. Yhden allasaukon malleista löytyy vaihtoehtoja, joissa sisämitta on erityisen leveä. Tällöin isojenkaan paistinpannujen peseminen ei tuota ongelmia. Toisissa malleissa taas on kuivaustaso, mikä on erityisen kätevä, jos keittiössä ei ole kuivauskaappia. Jotkut ovat tottuneet niin sanottuun 1,5-altaiseen malliin. Siinä on kaksi allasta, joista toinen on kapea. Esimerkiksi Teno komposiittiallas 1,5-altaisena on hyvin käytännöllinen malli, koska siinä on myös pieni kuivaustaso. Jos tilaa on runsaasti, voit harkita myös 2-altaista ratkaisua. Perinteinen kestosuosikki, teräsallas kuivaustasolla, on myös erittäin suosittu. 

Hanan paikka pitää huomioida allasta valitessa. Joissakin altaissa on valmiina hana-aukko ja toisissa malleissa taas hana asennetaan keittiön työtason läpi. Otsosonin mallistosta löytyy molempia vaihtoehtoja.

Laadukas vesilukko tekee keittiöaltaan asennuksesta nopeaa ja vähentää vesivahinkojen riskiä. Kaikissa Otsosonin keittiöaltaissa toimitetaan mukana kotimaisen Prevexin korkealaatuinen vesilukko. Prevexin vesilukot ovat valmiiksi kokoonpantuja ja teleskooppiratkaisunsa ansiosta ne käyvät hyvin monenlaisiin kohteisiin. 

Keittiöaltaiden suosituimpia materiaaleja ovat ruostumaton teräs ja erilaiset kivikomposiitit. Ruostumattomasta teräksestä tehdyt keittiön altaat ovat yleisiä eikä suotta – se on kestävä ja antibakteerinen materiaali. Ruostumattomasta teräksestä valmistetut altaat ovat iskun- ja lämmönkestäviä. Lisäksi ne ovat helppoja puhdistaa ja hoitaa. Ruostumaton teräs on ympäristöystävällinen materiaali, koska se on 100 % kierrätettävissä.Kivikomposiittialtaiden myötä on avautunut uudenlainen mahdollisuus leikitellä väreillä keittiössä. Harmaat ja mustat altaat ovatkin nyt ajankohtaisia ja suosittuja. Otsosonin laadukkaat Teno-komposiittialtaat on valmistettu kivi-hartsiseoksesta, joka on hyvin kuumuutta ja kulutusta kestävä materiaali. Allas on huoleton ja helppo pitää puhtaana. 

Voit täydentää keittiöallastasi erilaisilla lisätarvikkeilla. Moniin altaisiin on räätälöity juuri oikeankokoinen leikkuulauta ja huuhtelukulho. Pienillä yksityiskohdilla saat viimeisteltyä keittiösi juuri sinun tarpeitasi palvelevaksi kokonaisuudeksi!

 

Ajankohtaista

01.11.2018

Ohessa on linkki juuri ilmestyneeseen Otsosonin 2019 tuoteluetteloon. Otsosonin Suomessa tehdyt kylpyhuonekalusteet...

Lue lisää ›
28.02.2018

Tarvitsetko laskutilaa altaan vierelle? Malja-allaskaluste laminaattitasolla ratkaisee ongelmasi! Otsoson Oma-kalusteen...

Lue lisää ›
Katso kaikki uutiset ›

Vetolaatikot

Hidastavien kiskojen ja saranoiden avulla ovet ja laatikot sulkeutuvat pehmeästi ja äänettömästi.

Otsoson kylpyhuonekalusteet ›

Valopeilit

Valopeili tarjoaa tehokasta ja
kohdistettua valoa peilauksen aikana.

Otsoson peilit ›