Näin suunnittelet toimivan kylpyhuoneen

Hahle Suomi

Ammattilaiset avuksi

Kylpyhuoneen suunnittelussa on paljon teknisiä asioita, joiden huomioiminen heti suunnittelun alkuvaiheessa on ensiarvoisen tärkeää. Suosittelemmekin turvautumaan ammattilaisten apuun kylpyhuoneiden suunnittelussa ja remontoinnissa. Huolellinen LVI-suunnittelu ja asianmukainen kosteuseristys ovat toimivan kylpyhuoneen pohja. Korkealaatuiset kylpyhuonekalusteet viimeistelevät hyvin suunnitellun tilan.

Kylpyhuoneremonttia tai uutta kylpyhuonetta suunnittelevan on hyvä miettiä tiettyjä asioita etukäteen, jotta ammattilaisten kanssa kaikki toiveet tulee huomioitua ja lopputuloksesta tulee omannäköinen. Viemärin paikat ja vesijohdot usein sanelevat tiettyjen toimintojen paikat kylpyhuoneessa, mutta esimerkiksi säilytystilojen määrä on täysin suunnittelijasta kiinni. 

 

Kylpyhuone, joka palvelee käyttäjiänsä

Suunnittelun alkuvaiheessa on hyvä listata toimintoja, joita kylpyhuoneessa tulee pystyä tekemään. Kylpyhuone, jossa ainoastaan pestään hampaat, on vaatimustasoltaan aivan eri luokkaa kuin kylpyhuone, jossa käydään suihkussa, pestään pyykit, rentoudutaan saunan jäljiltä ja meikataan. Lisäksi suunnitelmiin vaikuttaa, kuinka monta ihmistä kylpyhuonetta käyttää. Tuleeko kaikkien tavarat mahtua yhteen kylpyhuoneeseen? Pitääkö lapsenkin yltää vaivattomasti pesualtaalle? 

Kylpyhuone on ihanteellinen tila luoda rauhallinen paikka kotiin, jossa voi rauhassa sulkea pois päivän huolenaiheet. Värimaailmaa miettiessä on syytä ottaa huomioon, että kylpyhuoneen tulisi miellyttää vielä monia vuosia eteenpäinkin. Kannattaa siis suosia ajattomia ja neutraaleja sävyjä.  Trendejä on helppo mukailla kylpyhuonetekstiilien muodossa. Lisäksi erilaisilla koriste-esineillä voi luoda tunnelmaa, joka on vaivattomasti päivitettävissä. Usein kylpyhuoneissa on suhteellisen vähän laskutilaa. Tällöin erilaiset avohyllyköt ovat omiaan tuomaan kylpyhuoneeseen paikkoja mielenkiintoisille yksityiskohdille, jotka tekevät tilasta kodin.

Kaksialtainen kylpyhuonekaluste on ylellinen vaihtoehto, jos tilaa on runsaasti tarjolla. Otsosonin erikoismitta-allas on mahdollista tilata kahdella altaalla ja omilla mitoilla. Siinä on todellista arjen luksusta! 

 

Ahtaisiin tiloihin kompakteja ratkaisuja

Suomalaisissa kodeissa on tyypillisesti suhteellisen ahtaat tilat kylpyhuoneissa. Kannattaa käyttää runsaasti aikaa säilytystilojen suunnitteluun. Kätevät seinäkaapit, hyllyköt ja kylpyhuonekalusteiden vetolaatikot tuovat lisää säilytystilaa, jota ei yleensä koskaan ole liikaa. Otsosonin mallistossa on paljon kylpyhuonekalusteita, joissa on laadukas vetolaatikko hidastimella. Seinäpeili on kaunis yksityiskohta, mutta peilikaapeilla saat taas runsaasti tilaa arjen käyttöesineille.

Kylpyhuonekalusteiden kokovaihtoehtoihin kannattaa tutustua huolella. Monet kalusteet vievät yllättävän paljon tilaa syvyyssuunnassa. Otsoson on huomioinut suomalaisten kotien tarpeet kalusteiden suunnittelussa. Mallistossa on useita pieniä allaskalusteita, joissa on ovellinen alakaappi. Kaappiin saa mukavasti kätkettyä tavaraa. Vetolaatikot ovat erityisen käteviä ahtaissa tiloissa, mutta on muistettava huomioida mitoituksessa se, että Otsosonin vetolaatikon tulee mahtua tulemaan kokonaan ulos. 

 

Suunnitteluvinkki hammasharja

Kosteisiin tiloihin kestäviä ja pitkäikäisiä materiaaleja

Kylpyhuonealtaan tulee kestää päivittäistä käyttöä ja putsausta. Otsosonilta on saatavilla korkealaatuisia posliini- ja valumarmorialtaita. Posliiniallas kestää hyvin kulutusta ja on helppo pitää puhtaana. Valumarmorialtaat puolestaan kestävät hyvin iskuja. Otsosonin mallistossa on myös Evermite-valumarmorialtaita, joissa on erityisen kestävä ja likaa hylkivä pinta. 


Kylpyhuone on vaativa ympäristö kalusteille, koska se on kostea tila. Välttyäksesi murheilta valitse siis korkealaatuinen kaluste. Miltei kaikki Otsosonin kylpyhuonekalusteet valmistetaan Suomessa ja niissä käytetään kotimaisia runkoja ja ovia. Otsosonin kalusteissa on kosteudenkestävän runkolevyn lisäksi edistyksellinen AirTec-reunoitustekniikka, jonka avulla saumoista saadaan paremmin kosteutta kestävät. Kannattaa silti muistaa, että mikään kaluste ei ole tarkoitettu jatkuvalle veden altistukselle.

Kylpyhuoneen vetolaatikoita aukaistaan yhtä usein kuin keittiönkin laatikoita.  Vaativien olosuhteiden ja jatkuvan käytön takia kylpyhuonekalusteen vetolaatikko onkin tuote, jossa laatuun kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Valtaosassa Otsosonin kylpyhuonekalusteita käytetään itävaltalaisen valmistajan, Blumin korkealaatuisia kalusteheloja. Blumin vetolaatikot ovat kokonaan ulostulevia, vakaita, kevyitä ja äänettömästi liukuvia. Myös Otsosonin Luvia-peilikaapeissa ja ovellisissa kylpyhuonekalusteissa on hidastimet saranoissa. Saat nauttia ihanasta hiljaisuudesta ilman ovien pauketta!

Kylpyhuoneen materiaalihankinnoissa on lisäksi hyvä huomioida varaosien ja tuotetuen saatavuus. Otsoson on kotimainen yritys, joten ongelmatilanteissa on helppoa ottaa yhteyttä ja suomenkielinen tuotetuki on saatavilla nopeasti. 

 

Valaistus ja järkevästi sijoitetut pistorasiat viimeistelevät kauniin kylpyhuoneen

Riittävä valaistus on tärkeä osa toimivaa kylpyhuonetta, varsinkin, jos tilassa myös meikataan. Otsosonin mallistossa on LED-valollisia peilejä ja peilikaappeja, mutta suuremmissa tiloissa myös kattovalaistus on usein tarpeen. Valaisimien tulee olla kosteaan tilaan tarkoitettuja ja sähkömiehen asentamia. 

Hiustenkuivaajat, parranajokoneet ja muut laitteet tarvitsevat pistorasian. Muistathan huomioida tämän suunnitelmissasi! Otsosonin kaikissa peilikaapeissa (paitsi kapea 30 cm Luvia) on pistorasia kaapin sisällä. Se on erittäin kätevä esimerkiksi sähköhammasharjan laturille. 

 

Valopeili suunnitteluvinkit

Palvelemme numerossa
020 180 9340